Morotskaka med banan
3 morötter
1 mogen banan
2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja
1 dl riven kokos
smör och ströbröd till formen
3 morötter
1 mogen banan
2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2 ägg
2 dl råsocker
1 dl olja
1 dl riven kokos
smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Skala och riv morötterna grovt. Skala och mosa bananen med en gaffel.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt bakpulver, ingefära kanel och vetemjöl i äggvispet.
Rör försiktigt och tillsätt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda väl och häll smeten i den smorda formen.
Grädda 30-40 minuter i ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar