måndag 4 mars 2024

Morotskaka med banan


Morotskaka med banan
3  morötter
1  mogen banan
2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
2  ägg
2 dl råsocker
1 dl olja 
1 dl riven kokos
smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform.

Skala och riv morötterna grovt. Skala och mosa bananen med en gaffel. 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt bakpulver, ingefära kanel och vetemjöl i äggvispet.

Rör försiktigt och tillsätt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda väl och häll smeten i den smorda formen.

Grädda 30-40 minuter i ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar