Kyckling med dragonsky, primörer och persiljefärskost
4 portioner
400 g färskpotatis
4 majskycklingfiléer
400 g sommarprimörer, t ex späda morötter, sockerärtor och grön sparris
400 g färskpotatis
4 majskycklingfiléer
400 g sommarprimörer, t ex späda morötter, sockerärtor och grön sparris
olja
färskost:
2 dl färskost
1 dl bladpersilja
0.5 citron
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
sky:
2 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk ljust muscovadosocker
0.5 dl matlagningsgrädde
0.5 dl fransk dragon
färskost:
2 dl färskost
1 dl bladpersilja
0.5 citron
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
sky:
2 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk ljust muscovadosocker
0.5 dl matlagningsgrädde
0.5 dl fransk dragon
Hacka persiljan. Pressa citronen. Blanda färskosten och ställ kallt.
Skrubba potatisen och koka den till den är halvfärdig.
Stek kycklingen och ta upp fur stekpannan. Häll i vinet och sjud tills hälften är kvar. Häll på grädden och övriga ingredienser och låt sjuda. Lägg i filéerna.
Stek den halvkokta potatisen och primörerna i lite olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar