6 portioner
1kg kycklingfile
marinad:
1 krm chilipulver
0.5 tsk salt
1 msk pressad citron
2 dl turkisk yoghurt
1 msk finriven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk korianderpulver
1 msk olja
såsen:
1 stor lök
1 burk krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 tsk finriven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 dl cashewnötter
1 dl vatten
3 msk smör
1 kanelstång
4 gröna kardemummakapslar
4 hela nejlikor
1 krm chilipulver
2 tsk garam masala
2 tsk korianderpulver
1 tsk spiskummin
1.5 dl grädde
Skär kycklingen i lagoma munsbitar
Pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och rör sen ner kycklingen. Låt stå i 2-3h.
Bryn kycklingen och häll i marinaden och hetta upp. Häll upp och ställ åt sidan.
Skala och klyfta löken. Pressa vitlöken.
Mixa lök, krossade tomater, tomatpuré, ingefära, vitlök, cashewnötter och vatten
Hetta upp smör eller ghee i en gryta och fräs sedan kanelstång, kardemummakapslar och nejlikor på hög temperatur. När det börjar dofta mycket så sänker du temperaturen på plattan och tillsätter resten av kryddorna. Värm försiktigt. Häll i tomatmixen. Koka upp och låt puttra några minuter.
Lägg ner den stekta kycklingen med marinaden, 1 dl av grädden. Koka upp.
Vid servering så ringla över resten av grädden. Servera med ris eller naan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar