tisdag 5 mars 2024

Kalvytterfile med sommarprimörer och gräddsås


Kalvytterfile med sommarprimörer och gräddsås
4 portioner
800 g kalvytterfilé
salt och svartpeppar
smör
600 g färskpotatis
300 g primörer (tex sparris, morötter och sockerärtor)
gräddsås:
2 dl vitt vin
1 tärning kalvbuljong
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk rödvinbärsgelé
salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 125 grader. Putsa köttet och salta och peppra. Stek runt om i smör. Linda in i folie och tillaga i ugnen till 54-56 grader, ca 1h. Låt köttet vila
Skär primörerna i bitar vid behov. Koka potatis och primörer. Häll av och lägg i smör.
Häll i vinet i stekpannan och låt redusera till halva volymen. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt koka upp. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar