Bagles
12 st
3.5 dl vatten
25 g jäst
0.5 dl socker
0.5 msk salt
1 msk olja
9 dl vetemjöl special
1 äggvita
sesamfrön
12 st
3.5 dl vatten
25 g jäst
0.5 dl socker
0.5 msk salt
1 msk olja
9 dl vetemjöl special
1 äggvita
sesamfrön
Blanda vatten, jäst, socker, salt och olja och låt stå i 4-5min. Rör ner mjölet lite i taget och bearbeta degen kraftigt i 2-3min med med hjälp av en maskin eller det dubbla för hand. Låt stå och jäsa i ca 2h.
Dela degen i 12 bitar och forma varje bit till en runt bulle. Tryck ett hål i mitten av bullen med tummen och förstora det tills det är ca 2-3cm i diameter. Låt jäsa i 20-30min.
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten med lite socker. Koka bröden 1 minut på varje sida, en i taget om grytan inte är väldigt vid. Låt rinna av och lägg sen på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med äggvita och strö över sesamfrön. Grädda i ca 15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar