lördag 5 november 2022

Nudelsallad med tofu

Ursprungligt recept från UnderbaraClara.


Nudelsallad med tofu
4 portioner
1 morot
1 rödlök
ättika
socker
0.5 dl Sweet chili sauce
0.5 dl BBQ-sås
0.5 dl soja
1 paket fast tofu
olja
nudlar
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger
1 msk chilisås
3 morötter
vitkål
gurka
plommontomter

Skala och skiva löken och moroten tunt. Gör en 1-2-3-lag och häll över. Låt stå medan du gör resten.

Blanda soja, chilisås och bbq-sås. Tärna tofun och lägg i såsen. Låt marinera en timme. Stek krispiga i olja  precis innan servering.

Blanda sesamolja, risvinäger och chilisås. Koka nudlarna. Häll av vattnet och häll över såsen du precis gjorde

Krossa nudlar lite lätt och lägg i kokande vatten. Koka i underkant – det är gott att de är har stunsen kvar. Blanda en skvätt vardera av solrosolja, sesamolja, risvinäger och sweet chili sauce. Krydda med chiliflakes och lite soja. Lägg ner de kokta, avrunna nudlarna och låt marineras. Ställ åt sidan.

Finstrimla vitkålen, skiva gurkan och morötterna och skölj tomtarna.

Servera allt i skålar så folk kan ta vad de vill.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar