Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Förenklad Zereshk polo ba morgh
4 portioner
1 kuvert saffran
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfilé
olja och smör smör
1 tsk malen gurkmeja
2 tsk paprikapulver
4–5 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
4 portioner
1 kuvert saffran
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfilé
olja och smör smör
1 tsk malen gurkmeja
2 tsk paprikapulver
4–5 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
saften från ca ½ citron
salt och svartpeppar
salt och svartpeppar
Tärna kycklingen. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i smör och olja tills den är mjuk. Tillsätt saffran och kyckling, gurkmeja och paprikapulver. Stek tills kycklingen har fått lite färg. Rör ner tomatpurén och stek några minuter till. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka i ca 15-20min. Pressa ner citronsaften och smaka sen av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar