Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Panang curry med rödkål
4 portioner
2 paket kokosmjölk
2 msk panang currypasta
3 msk jordnötssmör
3 st kycklingfiléer
2 tsk fisksås
100 g haricot verts
1 röd paprika
rödkål
3-4 st kaffir limeblad
4 portioner
2 paket kokosmjölk
2 msk panang currypasta
3 msk jordnötssmör
3 st kycklingfiléer
2 tsk fisksås
100 g haricot verts
1 röd paprika
rödkål
3-4 st kaffir limeblad
salt
Reducera ett paket kokosmjölk genom att koka upp den och låta puttra tills mängden vätska har halverats.
Tärna kycklingfiléerna, dela paprikan och finstrimla rödkålen.
Rör ner currypastan i den reducerade kokosmjölken. Rör ner kycklingen och jordnötssmöret. Tillsätt den andra paketen kokosmjölk, fisksås och limeblad och låt koka i 10min. Vänd i bönor, paprika och kål och låt koka i 10min till. Smaka av med salt. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar