lördag 5 november 2022

Panang curry med rödkål

Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.


Panang curry med rödkål
4 portioner
2 paket kokosmjölk 
2 msk panang currypasta 
3 msk jordnötssmör
3 st kycklingfiléer
2 tsk fisksås
100 g haricot verts 
1 röd paprika
rödkål
3-4 st kaffir limeblad
salt

Reducera ett paket kokosmjölk genom att koka upp den och låta puttra tills mängden vätska har halverats. 

Tärna kycklingfiléerna, dela paprikan och finstrimla rödkålen.

Rör ner currypastan i den reducerade kokosmjölken. Rör ner kycklingen och jordnötssmöret. Tillsätt den andra paketen kokosmjölk, fisksås och limeblad och låt koka i 10min. Vänd i bönor, paprika och kål och låt koka i 10min till. Smaka av med salt. Servera med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar