lördag 5 november 2022

Pörkölt

Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.


Pörkölt
4 portioner 
900 g kycklingfilé  
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré 
1 grön paprika
1 pkt krossade tomater
olja 
salt och peppar
Redning:
1 dl crème fraiche
1 msk vetemjöl

Skär kycklingen i tärnar. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.

Frös löken och vitlöken tills de har fått lite färg. Stäng av värmen och rör ner paprikapulvret tills det är väl inblandat. Lägg i kycklingen och sätt på grytan på låg värme och krydda med salt och peppar. Stek kycklingen under omrörning tills alla sidor har blivit vita. Rör sen ner tomatpuré. Häll på krossade tomater och lägg i paprikan. Koka i 15-20min. Rör samman creme fraiche och mjöl och rör ner i grytan. Låt koka upp och servera sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar