fredag 26 februari 2021

Marninerad hel fläskkotlett med lime- och honungsglaze


Marninerad hel fläskkotlett med lime- och honungsglaze
6 portioner
800g hel fläskkotlett
salt & peppar
marinad:
0.5 dl olja
0.5 dl soja
2 dl rött vin
3 vitlöksklyftor
glaze:
1 lime
1 dl honung
3 cm ingefära

Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Blanda marinaden. Putsa köttet och lägg i marinaden. Låt marinera i minst 1h i kylen.

Riv och pressa limen. Skala och riv ingefäran. Blanda med honungen till en tjockflytande glaze. 

Salta och peppra köttet. Lägg det på grillen och pensla med glazen. Vänd köttet, pensa det med glaze och kolla temperaturen var femte minut. Köttet är klart när det har nått 65 grader. 

Ta upp från grillen och låt vila lite innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar