4 portioner
1 äpple
2 msk socker
1 krm kanel
2 tsk muscovadosocker
Neutral matolja till fritering
Skala och riv äpplet. Blanda med socker och kanel.
Koka upp vätska, smör, salt och socker i en tjockbottnad kastrull. När det bubblar, sänk till medelvärme. Vispa i en dl mjöl. När mjölet är iblandat, byt sen till en slev och blanda i det resterande mjölet. Degen ska bli till en klump som inte längre kladdar fast i kastrullen.
Lägg över degen i en skål och vispa med elvispa i fem minuter. Och tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa. Pressa vätskan ur det rivna äpplet och vänd ner i smeten.
Fyll en kraftig sprits. Spritsa ut och fritera i 180 gradig olja tills de är gyllene på alla sidor. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
Blanda socker och kanel och vänd churrosen i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar