söndag 21 februari 2021

Äpplechurros


Äpplechurros
4 portioner
1 äpple
2 msk socker
1 krm kanel
1.25 dl vatten
0.75 dl mjök
100g smör
1 krm salt
2 tsk muscovadosocker
2 dl mjöl
2 ägg
Neutral matolja till fritering
socker och kanel

Skala och riv äpplet. Blanda med socker och kanel.

Koka upp vätska, smör, salt och socker i en tjockbottnad kastrull. När det bubblar, sänk till medelvärme. Vispa i en dl mjöl. När mjölet är iblandat, byt sen till en slev och blanda i det resterande mjölet. Degen ska bli till en klump som inte längre kladdar fast i kastrullen.

Lägg över degen i en skål och vispa med elvispa i fem minuter. Och tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa. Pressa vätskan ur det rivna äpplet och vänd ner i smeten.

Fyll en kraftig sprits. Spritsa ut och fritera i 180 gradig olja tills de är gyllene på alla sidor. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.

Blanda socker och kanel och vänd churrosen i. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar