Ugnsbakad skinka med honung och senap
8 portioner
8 portioner
2.5-3kg rimmad skinka
1 gul lök
10 vitlöksklyftor
0.75 dl äpplecidervinäger
0.5 dl senap
2.5 dl apelsinjuice
10 nejlikor
glace:
1 dl honung
1 dl senap
1 msk worcestershiresås
2 dl muscovadosocker
Sätt ugnen på 150 grader. Skala och hack lök och vitlök. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med vinäger, senap, juice och nejlikor. Skär av svålen från skinkan och skär den i ett rutmönster. Lägg den på ett galler över den ugnsfasta formen. Klä in allt i ugnsfolie. Baka i ugnen i ca 6h tills innertemperaturen är 70 grader.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta av folien och häll vätskan i formen över skinkan. Sila sen av vätskan ner i en gryta. Rör ner övriga ingredienser till glacen. Koka ihop till till sirapsliknande konsistens. Pensla skinkan med glacen. Grädda i ugnen i ca 30min.
Servera gärna med en potatisgratäng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar