Receptet ursprungligen från Feeders.
Spansk oxsvans
4 portioner
1 kg oxsvans
2-3 msk vetemjöl
3 gula lökar
2 stjälkar selleri
3-4 morötter
1 vitlök
1 kanelstång
5 dl torr madeira
2 lagerblad
2 dl torkade fikon i bitar
2 dl mandlar
Olja till stekning
Salt och peppar efter smak
1 kg oxsvans
2-3 msk vetemjöl
3 gula lökar
2 stjälkar selleri
3-4 morötter
1 vitlök
1 kanelstång
5 dl torr madeira
2 lagerblad
2 dl torkade fikon i bitar
2 dl mandlar
Olja till stekning
Salt och peppar efter smak
Skala lök och morot. Hacka löken och skiva selleri och morot. Hetta upp oljan och stek grönsakerna tills löken är mjuk. Skala vitlöken under tiden. Krossa klyftorna och låt dem steka i grytan med grönsakerna.
Salta oxsvansen och pudra mjöl över. Bryn runt om i en stekpanna. Lägg köttet över grönsakerna. Lägg i lagerbladen och häll över madeiran. Låt koka upp och låt sen sjuda i 4-6h.
Tillsätt fikonen och låt sjuda i 1h till.
Skålla mandlarna och bryn dem.
Servera oxsvansen med mandlarna och potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar