Receptet kommer ursprungligen från Feeders.
Mustig grekisk gryta
6 portioner
1.2 kg grytbitar av fläskkött
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
800 g smålökar
1.2 kg grytbitar av fläskkött
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
800 g smålökar
2 dl vatten
5 dl rött vin
1 tsk kryddpeppar
10 kryddnejlikor
1 kanelstång
5 lagerblad
3 msk tomatpuré
Skal och juice av en apelsin
Olja till stekning
Salt och nymald svartpeppar efter smak
5 dl rött vin
1 tsk kryddpeppar
10 kryddnejlikor
1 kanelstång
5 lagerblad
3 msk tomatpuré
Skal och juice av en apelsin
Olja till stekning
Salt och nymald svartpeppar efter smak
Putsa grytbitarna. Salta dem runt om. Skala och hacka rödlöken. Skala och skiva vitlöken. Bryn köttet på hög temperatur. Tillsätt löken och stek några minuter till tills löken är mjuk. Rör sen ner tomatpurén. Häll över vatten och vin. Tillsätt kryddorna. Låt koka upp och sen sjuda på låg värme.
Skala smålökarna och bryn dem i olja. Häll ner lökarna i grytan och låt den sjuda.
När grytan har sjudit i 2h testa så att köttet är lagom mört. Smaka av med salt och peppar vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar