tisdag 12 december 2017
Mjölkkokt fläskytterfile
Mjölkkokt fläskytterfile
5 portioner
1kg fläskytterfile
3 vitlöksklyftor
2krm salt
1krm vitpeppar
0.5msk smör
1 liter standardmjölk
0.5 tsk timjan
1 lagerblad
5 persiljekvistar
1.2 kg potatis
250g morötter
Skär vitlöken i skivor. Skär snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en gryta. Slå på mjölken. Koka upp försiktigt. Sänk värmen och tillsätt kryddorna. Låt koka i en timme, snurra köttet då och då. Koka under tiden potatis och morötter. Koka ihop mjölken till en simmig sås.
Etiketter:
kött,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar