söndag 19 mars 2017

Honung- och sesamkyckling


Honung- och sesamkyckling
5 portioner
3-4 kycklingbröst
2 msk soja
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
1 tsk socker
0.5 dl maizena
1 dl vetemjöl
0.5 tsk malen svartpeppar
olja
purjolök
sås:
0.5 dl honung
0.5 dl ostronsås
0.5 dl sweet choli sås
1 dl ketchup
1 dl soja
1.5 dl vatten

Dela kycklingfileerna i tärningar. Lägg kycklingen i sojan, vinägerna, sesamoljan och sockret och låt marinera i 1-2h. Strimla några centimeter purjolök.

Blanda, maizena, mjöl och peppar i en bunke. Lägg ner kycklingen och rör om så att kycklingbitarna täcks. Stek bitarna i oljan i en stekpanna tills de blir gyllene, låt sen rinna av på hushållspapper.

Blanda såsen och låt koka upp. Lägg i kycklingbitarna och rör runt så de täcks. Strö över sesamfrön och purjolöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar