måndag 27 mars 2017

Aprikos- och ingefärsgryta


Aprikos- och ingefärsgryta
4 portioner
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
2 msk smör 
500g grytbitar av nöt 
salt, peppar 
4 dl vatten 
1 köttbuljongtärning 
1 dl rött vin 
3 lagerblad 
1 dl aprikosmarmelad 
1 dl grädde 
6 skivor inlagd ingefära

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smöret. Lägg i en gryta. Bryn köttet i omgångar. Salta och peppra. Lägg i grytan. Vispa ur stekpannan med lite vatten, häll det i grytan. Tillsätt resten av vattnet, buljontärningen, vinet och lagerbladen till grytan. Låt koka under lock i en timma.

Rör ner marmeladen och grädden. Koka ytterligare 30min.

Hacka ingefäran och rör ner den. Klart att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar