måndag 27 mars 2017
Aprikos- och ingefärsgryta
Aprikos- och ingefärsgryta
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
500g grytbitar av nöt
salt, peppar
4 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl rött vin
3 lagerblad
1 dl aprikosmarmelad
1 dl grädde
6 skivor inlagd ingefära
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smöret. Lägg i en gryta. Bryn köttet i omgångar. Salta och peppra. Lägg i grytan. Vispa ur stekpannan med lite vatten, häll det i grytan. Tillsätt resten av vattnet, buljontärningen, vinet och lagerbladen till grytan. Låt koka under lock i en timma.
Rör ner marmeladen och grädden. Koka ytterligare 30min.
Hacka ingefäran och rör ner den. Klart att servera.
Etiketter:
kött,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar