onsdag 29 mars 2017
Fläskfilé med wokade rotfrukter
Fläskfile med wokade rotfrukter
5 portioner
600g fläskfile
1.5tsk salt
1 krm vitpeppar
1msk smör
rotsakswok:
4 moröter
3 palsternacka
1 purjolök
4 msk olja
1 tsk sesamolja
sås:
1 dl soja
1 dl vatten
1 msk vinäger
1 msk finriven ingefära
1 vitlöksklyfta
0.5 msk maizena
2 msk honung
Sätt ugnen på 175 grader. Putsa och krydda köttet. Bryn runt om i smör. Stek färdigt i ugnen i ca 20min. Blanda soja, vatten, vinäger och ingefära. Pressa i vitlöksklyftan. Koka upp och red av med maizenan utrörd i lite vatten. Ta av den när den tjocknar och blanda i honungen. Skala och skär rotfrukterna och purjolöken i stavar. Woka i oljan. Skiva upp filen och servera.
Etiketter:
kött,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar