Jag hittade ett recept hos matgeek som lät så smaskigt att jag var tvungen att testa, det blev dock några modifieringar längs vägen.
Kladdiga revben
4 portioner
2.5 kg tunna revben
Salt & peppar
4 msk sirap
2 tsk Worcestershiresås
1 msk mald ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk soja
3 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
1 msk vinäger
0.5 dl whiskey
3 msk mörkt muscovadosocker
1 dl ketchup
2 tsk dijonsenap
1 msk Worcestershiresås
Salta och peppra revbensspjällen rikligt. Rör samman sirap, Worcestershiresås, ingefära, paprika och soja. Smeta in spjällen ordentligt med marinaden och lägg i en påse i kylen över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Baka revbenen i mitten av ugnen cirka 1 – 1.5 timmar.
Riv ingefära och vitlök på ett rivjärn. Häll ner det i en kastrull och tillsätt whisky, socker, ketchup, senap och Worcestershiresås. Koka upp såsen och låt den sjuda tills den tjocknar. Pensla revbenen med såsen och stoppa in dem i ugnen i ytterligare 15min. Höj värmen till 250 grader.
Servera med eventuell överbliven sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar