fredag 12 juni 2015

Kladdiga revben

Jag hittade ett recept hos matgeek som lät så smaskigt att jag var tvungen att testa, det blev dock några modifieringar längs vägen.

Kladdiga revben
4 portioner
2.5 kg tunna revben
Salt & peppar
4 msk sirap
2 tsk Worcestershiresås
1 msk mald ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk soja
3 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
1 msk vinäger
0.5 dl whiskey
3 msk mörkt muscovadosocker 
1 dl ketchup
2 tsk dijonsenap
1 msk Worcestershiresås

Salta och peppra revbensspjällen rikligt. Rör samman sirap, Worcestershiresås, ingefära, paprika och soja. Smeta in spjällen ordentligt med marinaden och lägg i en påse i kylen över natten.

Sätt ugnen på 200 grader. Baka revbenen i mitten av ugnen cirka 1 – 1.5 timmar.

Riv ingefära och vitlök på ett rivjärn. Häll ner det i en kastrull och tillsätt whisky, socker, ketchup, senap och Worcestershiresås. Koka upp såsen och låt den sjuda tills den tjocknar. Pensla revbenen med såsen och stoppa in dem i ugnen i ytterligare 15min. Höj värmen till 250 grader.

Servera med eventuell överbliven sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar