fredag 5 juni 2015

Batras studentgryta

Receptet är ursprungligen från en kokbok av David Batra men har vandrat runt på nätet i några år och förändrats lite under tiden.

Batras studentgryta
4 portioner
2 gula lökar, hackade 
2 vitlöksklyftor, hackade 
3 msk finhackad färsk ingefära 
2 tsk malen spiskummin 
1 tsk chilipulver 
0.5 tsk gurkmeja 
2 tsk garam masala 
2 burkar kikärtor, à 410 g 
2 burkar krossade tomater, à 400 g 
1 bit kanelstång (ca 4 cm) 
0.5 tsk socker 
1 tsk salt 
Smör 
tjock yoghurt till servering 
basmati- eller råris

Fräs kryddorna med lök, vitlök och ingefära i smör i ca 3 min tills löken är mjuk. Häll i kokta kikärtor, krossad tomat, kanelstång och socker. Krydda med salt. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 15 min. Servera med ris och en klick yoghurt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar