Receptet är ursprungligen från en kokbok av David Batra men har vandrat runt på nätet i några år och förändrats lite under tiden.
Batras studentgryta
4 portioner
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk finhackad färsk ingefära
2 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
0.5 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
2 burkar kikärtor, à 410 g
2 burkar krossade tomater, à 400 g
1 bit kanelstång (ca 4 cm)
0.5 tsk socker
1 tsk salt
Smör
tjock yoghurt till servering
basmati- eller råris
Fräs kryddorna med lök, vitlök och ingefära i smör i ca 3 min tills löken är mjuk. Häll i kokta kikärtor, krossad tomat, kanelstång och socker. Krydda med salt. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 15 min. Servera med ris och en klick yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar