söndag 18 maj 2014

Schweizernötkaka



När jag läste om Sannas schweizernötkaka lät den så god jag inte kunde låta bli att laga den.

Schweizernötkaka
8 portioner
smet
2 ägg
3 dl socker
100g malda hasselnötter
1.25 dl vetemjöl
100g smält smör
topping
200g mjölkchoklad
1 dl hasselnötskräm
1 dl hackade hasselnötter
1 dl grädde


Sätt ugnen på 175 grader.  Smörj en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min. Blanda ner de malda hasselnötterna, mjölet och sist smöret i bunken. Rör smeten slät och häll den i formen. Grädda i 25-30min.
Smält  chokladen i micron. Värm grädden på spisen tills den blir fingervarm. Rör ner choklad och hasselnötsmassa. Rör sist ner de hackade nötterna. Bred toppingen på botten och ställ kakan i kylen tills servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar