Kladdkaka är gott men kladdkaka med kokostosca är ännu bättre
Kladdkaka med kokostosca
6 portioner
4.5 dl strösocker
2.25 dl vetemjöl
1 dl kakao
1.5 msk vaniljsocker
1.5 krm salt
3 ägg
150 g smält svalnat smör
smör
kokos
Kokostosca
30g smör
1 dl socker
0.75 dl vispgrädde
0.5 dl sirap
100g kokos
Sätt ugnen på 165 grader. Smörja och bröa en form, gärna med löstagbar
kant. Smält smöret. Blanda torra ingredienser, varefter man rör ned ägg
och smör. Baka i 30 minuter. Under tiden du bakar kladdkakan kokar du ihop kokostoscan. Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och
låt smeten sjuda ett par minuter under ständig omrörning. Passa så den
inte bränner vid. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare någon minut. Ta ut kladdkakan ur ugnen. Bred försiktigt toscasmeten över kakan. Höj tempera turen på ugnen till 200 grader. Stoppa in kakan igen och grädda i ytterligare 10min. Låt kakan svala innan du skär upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar