onsdag 14 maj 2014

Fiskgryta med olivolja och citron

Vi äter mycket fisk hemma just nu, men det är ju så gott.

Fiskgryta med olivolja och citron
5 portioner
2 gula lökar 
4 vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja 

12 potatisar
1 fänkål 

1 dl vitt vin
5 dl vatten 

2 fiskbuljongtärningar
2 msk klippt dill
rivet skal från 1 citron 

600g laxfile utan skinn
salt
1 knippa rädisor


Skala och skär löken och vitlöken i skivor. Fräs i oljan i en gryta. Skala potatis och ansa fänkålen. Skär dem i bitar. Tillsätt till grytan. Tillsätt även vatten, vin och buljong. Låt koka i ca 20min tills potatisen är mjuk.
Rör ner dill och citronskal. Tärna laxen och lägg den ovanpå. Låt sjuda i några minuter. Skiva rädisorna och strö över vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar