Vi äter mycket fisk hemma just nu, men det är ju så gott.
Fiskgryta med olivolja och citron
5 portioner
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
12 potatisar
1 fänkål
1 dl vitt vin
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 msk klippt dill
rivet skal från 1
citron
600g laxfile utan skinn
salt
1 knippa rädisor
Skala och skär löken och vitlöken i skivor. Fräs i oljan i en gryta. Skala
potatis och ansa fänkålen. Skär dem i bitar. Tillsätt till
grytan. Tillsätt även vatten, vin och buljong. Låt koka i ca 20min
tills potatisen är mjuk.
Rör ner dill och citronskal. Tärna laxen och
lägg den ovanpå. Låt sjuda i några minuter. Skiva rädisorna
och strö över vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar