En extra nötig ton till sina bullar utan att använda nötter är aldrig fel.
Kanellängd med brynt smör
2st
150g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
ca 1.5 liter vetemjöl
fyllning
100g smör
1 dl socker
0.5 dl muscovadosocker
2 msk kanel
pensling
1 ägg
Smält smöret och bryn det sen tills det blir gyllene. Blanda med mjölken. Rör ut jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker och vetemjöl. Berarbete degen ordentligt. Låt jäsa i en timme.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred ut smör ovanpå och strö över socker och kanel. Rulla ihop. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär rullen i tre delar och fläta ihop den. Sät ugnen på 225 grader. Låt längden jästa i 1h.
Pensla med uppvispat och grädda i 20-30min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar