Vi var lite lata den här gången och använde färdiga pommes frites men har man tid och ork kan man göra egna efter det här receptet. Vi serverade ven en kall creme fraichesås till.
Fish & Chips
5 portioner
Frityrsmet
5 dl vetemjöl
0.25 tsk bakpulver
salt
1.75 dl vatten
1.75 dl mjölk
1 ägg
2 msk vitvinsvinäger
500 g vit fiskfile
14 stora vinterpotatisar
1 citron
1 liter olja till fritering
Blanda frityrsmeten som en pannkakssmet, låt den stå i 10 min.
Putsa fisken och dela fileerna på mitten. Skala potatisen och skär
den i encentimeters stavar. Lägg potatisen i vatten fram till friteringen. Hetta upp oljan till 250-300 grader. Ta upp och torka av
potatisbitarna. Fritera dem i ca fyra min. Lägg dem på papper och
låt rinna av. Doppa fisken i frityrsmeten så att den får ett jämt
täcke. Fritera den i 4-5 min tills den är knaprig och fått en fin
färg. Låt den rinna av på papper. Fritera om potatisen tills den
får fin färg. Servera en god dipsås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar