En både snygg och god förrätt. Fungerar som en lättare middag tillsammans med bröd, men dubbla då portionerna.
Pumpasoppa med pilgrimsmusslor
12 portioner
1 kg pumpa
2 gula lökar
1 fänkål
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 påse saffran
1 tsk rökt paprikapulver
4 dl vitt vin
4 dl vatten
0.5 dl apelsinjuice koncentrat
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vispgrädde
Tillbehör
pumpafrön
50g smör
0.5 pressad citron
48 pilgrimsmusslor
24 grillpinnar
olja
Plocka fröna ur pumpan och lägg dem i vatten. Skala pumpan. skriva pumpan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, pumpa, saffran och paprikapulver i oljan. Tillsätt vin, vatten, apelsinjuice och buljongtärning och låt koka i 30min. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna tills de börjar bli bruna och lägg dem i en skål inför servering. Bryn smöret och pressa ner citronsaften i det. Ta det från plattan och låt det visa tills soppan är klar. Mixa soppan och tillsätt grädden. Låt koka. Trä pilgrimsmusslorna fyra och fyra på två grillpinnar var. Stek på hög värme i en lättoljad stekpanna tills de får färg.
Vid servering häll upp soppan i skålar, strö över pumpafröna. Lägg ett grillspett tvärs över tallriken. Ringla över lite smör med citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar