lördag 22 november 2025

Under

Under är inte riktigt som andra restauranger för den ligger under vattenytan i den sydligaste delen av Norge.

Man ser ner mot det stora fönstret när man kommer in. För att vänja sig får man en välkomstdrink halvvägs ner.


Fiskarna simmar förbi utanför helt i det fria och man vet aldrig vad man ska få se. 


Ramslökskräm med rom

Kryddat fiskskinn och knäckebröd

Munk med havskräftklor


Hälleflundra, gula bär och fänkål




Pilgrimsmussla med svart havre och krusbärsaktinidia

Piggvar med kål och kvitten

Underbart surdegsbröd med hemmagjort smör

Torsk, gulbeta och koji

Marulk, selleri och vit sparris

Karamellpudding och jordgubbar


Rabarber- och nypondricka

Rabarber, färskost och nyponrosor

Mariabulle med karamell och pumpafrön

Det var fortfarande ljust när vi kom ut igen fast klockan var 23.

Det var jättegott och mycket variation även om det bara var fisk. Både vinpaket och det alkoholfria paketet passade utmärkt till. Jag gör gärna ett återbesök men då hoppas jag få plats på hotellet mitt emot.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar