Dumplings med fläskfärs och gräslök
4 portioner
48 dumplingsrundlar
100 g gräslök (ca 4 dl)
300 g salladslök
1 msk salt
250 g fläskfärs
1 msk färskriven ingefära
0.5 dl torr sherry
1 ägg
1 msk olja
Dip:
japansk soja
chilisås
48 dumplingsrundlar
100 g gräslök (ca 4 dl)
300 g salladslök
1 msk salt
250 g fläskfärs
1 msk färskriven ingefära
0.5 dl torr sherry
1 ägg
1 msk olja
Dip:
japansk soja
chilisås
Finstrimla gräslök och salladslök och blanda med salt. Låt stå 20–30 minuter, för att dra ut vätskan ur löken.
Rör ihop dipsåsen.
Pressa ur vätskan ur löken. Blanda med färs, ingefära, sherry, ägg och olja. Lägg ca 1 msk fyllning i mitten av varje rundel och kläm ihop kanterna.
Koka i 3-4min i rikligt med vatten
Servera dumplings med dipsås och andra tillbehör

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar