fredag 1 november 2019

Äppelkonfityr med crunch


Äppelkonfityr med crunch
3 portioner
3 dl vaniljsås
Konfityr:
4 st äpplen
2 msk vatten
saft från en halv citron
0.5 dl strösocker
Crunch:
75 g smör
0.75 dl farinsocker
1 msk ljus sirap
0.5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl mandelmjöl 
1 tsk malen kanel
1 nypa flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna äpplen och lägg dem i en gryta. Häll på vatten, citronsaft och socker och rör om. Koka tills äpplena är mjuka och låt sen svalna.
Blanda alla ingredienser till crunchen. Bred ut på en plåt och rosta den mitt i ugnen cirka 15 minuter, rör om under tiden.
Fördela vaniljsåsen i botten, konfityren ovanpå och överst crunchen. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar