måndag 4 november 2019

Nektarintartlett


Nektarintartlett
8 portioner
pajdeg:
100g smör
2.5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk mjölk
fyllning:
100g mandelmassa
2 msk mjölk
1 ägg
3 nektariner
0.5 dl äppelgelé

Smula snabbt samman allt ut mjölken till pajdegen. Rör ner mjölken och knåda till en slät deg. Låt vila kallt i en kvart.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till en rund platta på ett bakplåtspapper. Riv mandelmassan till fyllningen och rör till en slät smet med mjölken. Rör ner ägget och blanda till en slät smet. Klyfta nektarinerna tunt. Bred ut fyllningen över botten förutom den yttersta centimetrarna. Lägg i nektarinklyftorna i ett fint mönster. Vik upp kanten på pajdegen. Grädda i 20-25 minuter. Smält gelén försiktigt och pensla över pajen när den kommer ur ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar