Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Tremjölkskaka
Sockerkaka:
4 ägg
2.25 dl strösocker
1.75 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Sockerkaka:
4 ägg
2.25 dl strösocker
1.75 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl kondenserad mjölk
2 dl gammaldags mjölk
2 dl vispgrädde
Karamellsås:
2 dl socker
2 dl grädde
2 dl kondenserad mjölk
2 dl gammaldags mjölk
2 dl vispgrädde
Karamellsås:
2 dl socker
2 dl grädde
15 g smör
Garnering:
2 dl grädde
Garnering:
2 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ner övriga ingredienser till sockerkakan. Grädda i 20-25min.
Blanda samman fyllningen. Stick massor av hål i sockerkakan och häll över lite av fyllningen i taget tills allt har absorberats.
Koka samman socker och grädde till en karamell som nätt och jämt klarar kulprovet. Rör ner smöret.
Vispa grädden och bred ut majoriteten av det på kakan. Häll den ljumna karamellen över. Spritsa ut resten av grädden i mönster.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar