Fiffig kaka i lager
karamell:
2.5 dl socker
0.5 dl vatten
mjölklager:
kondenserad mjölk
3 ägg
3 dl mjölk
Sockerkaka:
2 dl socker
3 ägg
karamell:
2.5 dl socker
0.5 dl vatten
mjölklager:
kondenserad mjölk
3 ägg
3 dl mjölk
Sockerkaka:
2 dl socker
3 ägg
3 morot
1.25 dl olja
2.75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.25 dl olja
2.75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smält sockret i en tjockbottnad gryta. Tillsätt vattnet lite i taget. Häll i en kakform för en kranskaka. Snurra runt så alla kanter täcks av karamellen. Vispa ihop mjölklagret tills det är riktigt fluffigt och häll det ovanpå karamell lagret. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker till sockerkakssmeten fluffig. Rör ner olja och rivna morötter. Rör ner torrvarorna. Häll överst i kakformen. Ställ formen i vattenbad. Grädda i mitten av ugnen i 1h, tills sockerkakan är färdig. Ställ och svalna på bänken och sen kallna ytterligare i kylen i minst 2h. Lägg en tallrik som lock och vänd kakan snabbt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar