Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Japaninspirerade tacos
5 portioner
1 kg lövbiff
5 portioner
1 kg lövbiff
Salt
Rapsolja till stekning
Rapsolja till stekning
Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 tsk chilipasta
2 msk japansk soja
2 msk honung
2 tsk sesamolja
0.5 tsk krossade hela sichauanpeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 tsk chilipasta
2 msk japansk soja
2 msk honung
2 tsk sesamolja
0.5 tsk krossade hela sichauanpeppar
0.5 tsk mald svartpeppar
Kålsallad:
1 klyfta kål
2 salladslökar
3 msk risvinäger
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
Kålsallad:
1 klyfta kål
2 salladslökar
3 msk risvinäger
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
Till servering:
tortillas
tomater
creme fraiche
Klipp lövbiffen i strimlor. Pressa vitlöken och blanda med övriga ingredienser till marinade. Låt marinera över natten i kylen.
Strimla kålen till salladen. Finhacka salladslökarna. Blanda ihop salladen.
Stek köttet snabbt på hög temperatur och smaka av med salt. Servera omedelbart med tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar