Kaffegifflar
24 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 l vetemjöl
1 ägg
fyllning:
1 dl finhackade hasselnötter
0.5 dl socker
2 tsk snabbkaffe
1 äggvita
rivet skal av en halv citron
pensling:
1 ägg
24 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 l vetemjöl
1 ägg
fyllning:
1 dl finhackade hasselnötter
0.5 dl socker
2 tsk snabbkaffe
1 äggvita
rivet skal av en halv citron
pensling:
1 ägg
Sätt ugnen på 250 grader. Rör socker och smör poröst, blanda ner ägget. Ljumma grädden. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop degen. Rör ihop fyllningen. Knåda och kavla ut degen till tre runda plattor. Sporra ut 8 snibbar ur varje platta. Klicka på fyllningen. Rulla ihop snibbarna och forma dem till gifflar. Lägg gifflarna på en plåt och låt jäsa i ca 40 min. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Grädda i ca 5min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar