Det är lite pyssligt att göra egna gelekulor men samtidigt ganska roligt att dekorera med. Men jag vill inte göra såhär många på samma gång igen.
Gelekulor
1 dl läsk
1.5 g agaragar
olja
Istället för läsk kan du använda någon annan vätska med smak och färg.
Blanda läsk och agaragar i en kastrull. Hetta upp under omrörning tills lösningen kokar upp. Häll upp kall olja i ett högt glas, fyll det till ungefär 75%. Fyll en livsmedelsspruta med den färgglada blandningen och droppa ner i oljan. Sila av, oljan kan användas igen. Skölj i ljummet vatten och låt rinna av.
Vi använde våra i hemmagjort bubbelte.
Bubbelte
4 glas
1 dl muscovadosocker
0.5 dl vatten
4 tepåsar
6 dl mjölk
1 dl kokta tapiokapärlor
4 glas
1 dl muscovadosocker
0.5 dl vatten
4 tepåsar
6 dl mjölk
1 dl kokta tapiokapärlor
1 dl gelekulor
is
Lägg tepåsarna i mjölken och värm upp ordentligt och sen svalna. Koka en karamell av socker och vatten.
Lägg is i botten på fyra glas, tillsätt tapiokapärlor och gelekulor. Ringla över karamellen. Häll över tet och servera med stora sugrör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar