Har man några chiliplantor är det lätt hänt man får för mycket frukt...
Chilisås med mango är en gammal bekant men resten var nya test.
Chilisås med morot
2 morötter
1 schalottenlök
5 chili
Rivet skal och saft från 1 apelsin
1 vitlöksklyfta
0.5 dl olja
2 tsk sirap
0.5 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 morötter
1 schalottenlök
5 chili
Rivet skal och saft från 1 apelsin
1 vitlöksklyfta
0.5 dl olja
2 tsk sirap
0.5 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
Skala och slanta morötterna. Skala och hacka schalottenlöken. Koka morötter och lök i 4-5min. Lägg i chilin och koka i 2min. Häll av vattnet
Skär bort stjälkar och kärna ur chilin. Skala vitlöken och pressa den.
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås. Späd med vatten om såsen är för trögflytande.
Häll upp på burkar med tättslutande lock.
Chilisås med plommon
5 dl plommon
2 schalottenlökar
5 chili
Rivet skal och saft från 1 apelsin
3 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 tsk sirap
0.75 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
5 dl plommon
2 schalottenlökar
5 chili
Rivet skal och saft från 1 apelsin
3 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 tsk sirap
0.75 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm kryddpeppar
0.5 tsk ingefära
Kärna ur plommonen. Kärna ur och ta bort stammen på chilin. Skala och hacka lök och vitlök. Koka ihop allt till chilisåsen och låt puttra i 10 minuter. Mixa och häll upp allt på flaska.
Chilisås med ananas
5 dl ananas i bitar
1 gul lök
5 chili
3 vitlöksklyfta
1 msk olja
0.75 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
5 dl ananas i bitar
1 gul lök
5 chili
3 vitlöksklyfta
1 msk olja
0.75 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
0.5 tsk kryddpeppar
0.5 tsk ingefära
Kärna ur och ta bort stammen på chilin. Skala och hacka lök och vitlök. Koka ihop allt till chilisåsen och låt puttra i 10 minuter. Mixa och häll upp allt på flaska.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar