Azerbadjansk äpplekaka
8 portioner
1 kg äpplen
4 ägg
2.5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
8 portioner
1 kg äpplen
4 ägg
2.5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
kanel
smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda bikarbonat med bakpulver och mjöl. Rör ner i ägget. Kärna ur äpplena och skiva dem tunt. Blanda äppleskivorna med kanel.
Lägg allt utom en handfull av skivorna i botten av en smord form med löstagbar kant. Häll över smeten. Lägg på de sparade skivorna i ett fint mönster.
Sätt in i ugnen och sänk till 150 grader. Grädda i 30-45 min tills kakan inte längre är kladdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar