Mocca- och karamellmakrons
ca 20st
4 äggvitor
1.5 socker
3.5 dl florsocker
3 dl mandelmjöl
ca 20st
4 äggvitor
1.5 socker
3.5 dl florsocker
3 dl mandelmjöl
2 msk espressopulver
fyllning:
170g cream cheese
3.5 dl florsocker
3.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kolasås
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Tillsätt strösockret lite i taget under vispning tills det blir fasta glansiga toppar. Sikta ner mandelmjöl, florsocker och espressopulver och vänd runt till en slät smet.
Spritsa ut rundlar på plåtar med bakplåtspapper. Banka plåtarna några gånger i bordet så att lite luftbubblor går ur. Låt stå i rumstemperatur i ca 50min tills en hinna har bildats på rundlarna.
Grädda i ca 12min och låt sen svalna
Rör creame cheese och socker mjukt. Rör ner vaniljsocker och kolasås. Spritsa ut på hälften av kakorna och lägg ihop dem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar