Kolatryffeltårta
12 portioner
Nötbotten:
4 dl mandel
12 portioner
Nötbotten:
4 dl mandel
0.5 dl vetemjöl
50 g smör
0.5 dl ljus sirap
50 g smör
0.5 dl ljus sirap
1.5 dl socker
0.5 tsk salt.
0.5 tsk salt.
1 ägg
Kolatryffel:
200g mjölkchoklad
100g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk
0.5 tsk flingsalt
Garnering:
valfria hackade nötter
Garnering:
valfria hackade nötter
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa mandeln grovt. Smält smöret. Rör ihop smör, socker, sirap, salt och mjöl. Rör ner ägget och vänd ner mandeln. Bred ut i en smord springform och grädda i ca 20min.
Hetta upp vispgrädden. Rör ner chokladen i grädden och rör tills den smälter. Blanda med karamelliserad mjölk och flingsalt. Häll över nötbotten. Strö över hackade nötter och låt stelna i kylen i 3-4h.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar