Goyza
ca 50st
500g fläskfärs
5 dl hackad kål
2.5 dl hackad kinesisk gräslök
3 shiitakesvampar
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk sesamolja
1 msk sake
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 paket dumplingdeg, ca 50 rundlar
olja
ca 50st
500g fläskfärs
5 dl hackad kål
2.5 dl hackad kinesisk gräslök
3 shiitakesvampar
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk sesamolja
1 msk sake
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 paket dumplingdeg, ca 50 rundlar
olja
redning:
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
Finhacka svampen. Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda kål, svamp, gräslök, fläskfärs och kryddor.
Lägg en matsked fyllning i mitten av en rundel. fukta kanten runt om med vatten. Vik den på mitten och börja vika från ena kanten.
Ställ dem tätt i stekpanna och bryn botten på dem i en stekpanna. Blanda redningen och häll på lite vatten. Sänk värmen, lägg på locket och låt ångkoka i 7min.
Vänd upp dem på en tallrik och servera med soja och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar