Guotie
ca 50st
2.5 dl hackad salladskål
1 tsk salt
3 shiitakesvampar
3 salladslökar
500g fläskfärs
2 msk sesamolja
1 msk riven ingefära
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
ca 50st
2.5 dl hackad salladskål
1 tsk salt
3 shiitakesvampar
3 salladslökar
500g fläskfärs
2 msk sesamolja
1 msk riven ingefära
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 paket dumplingdeg, ca 50 rundlar
olja
Strö saltet över kålen och krama kålen. Låt stå i 10min och låt kålen sen rinna av. Finhacka svampen. Finhacka salladslök. Blanda kål, svamp, salladslök, fläskfärs, sesamolja och kryddor.
Lägg en matsked fyllning i mitten av en rundel. fukta kanten runt om med vatten. Vik den på mitten och tryck till och vik in kanten mot mitten tre gånger på varje sida.
Bryn botten på dem i en stekpanna. Häll på lite vatten och sätt på ett lock. Sänk värmen och låt ångkoka i 7min.
Servera med soja och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar