Jag plockade lite vilda/förvildade ingredienser och gjorde lite saft...
Fläder- och rossaft
1.5 liter
25 doftande rosor
15 blomklasar fläder
1 stjälk rabarber
2 dl citronsaft
1 kg socker
1 liter vatten
Koka upp socker och vatten. Lägg blommorna i en bunke. Skiva rabarbern och lägg över. Häll över citronsaften. Häll över det kokande sockervattnet. Sätt på ett lock och ställ svalt i 3-4 dagar. Sila och tappa upp på flaskor.
Saften håller sig 2-4 veckor i kylen.
Rallarrossaft
2 liter
30 rallarros blomställningar.
3 skivade citroner
3 dl pressad citron
1.5 kg socker
1.5 l vatten
Koka upp socker och vatten. Lägg blommorna i en bunke. Skiva citronerna och lägg över. Häll över citronsaften. Häll över det kokande sockervattnet. Sätt på ett lock och ställ svalt i 4-5 dagar. Sila och tappa upp på flaskor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar