onsdag 22 juli 2020

Saffranbiscotti



Saffranbiscotti
40-50st
150g sötmandel
4 ägg
3 dl socker
1 pkt saffran
0.5 tsk salt
1 citron
100g smör
2 bittermandlar
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl

Rosta och grovhacka mandeln. Sätt ugnen på 175 grader. Rör äggulor, socker och saffran fluffigt. Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Riv skalet från citronen. Vänd ner citronskal och äggvitefluff i äggulesmeten. Riv bittermandlarna och vänd ner dem och bakpulvret. Rör ner mjölet. Smält smöret och rör ner det med. Vänd ner den hackade mandeln. Forma till tre längder och grädda i ca 15 min. Skär i sneda bitar och ställ någon centimeter isär på plåten. Ställ in i ugnen igen och låt rosta på sidorna i ca 5min. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan och låt biscottin eftertorka på eftervärmen i minst en halvtimme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar