söndag 5 juli 2020

Honungsgifflar



Honungsgifflar
24 st 
150g smör
3 dl mjölk 
25 g jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl socker 
ca 1 l vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
75 g smör 
0.5 dl honung 
1 dl hasselnötsmassa
0.5 dl hasselnötsmjöl
1 ägg till pensling 

Rör socker och smör poröst, blanda ner ägget. Rör ner mjölken och smula i jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop degen och låt jäsa i 1h. Knåda och kavla ut degen till tre runda plattor. Sporra ut 8 snibbar ur varje platta. Klicka på fyllningen. Rulla ihop snibbarna och forma dem till gifflar. Lägg gifflarna på en plåt och låt jäsa i ca 40 min.

Grädda i 250 grader i ca 5 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar