Honungsgifflar
24 st
150g smör
3 dl mjölk
25 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 l vetemjöl
1 ägg
fyllning:
75 g smör
0.5 dl honung
1 dl hasselnötsmassa
0.5 dl hasselnötsmjöl
1 ägg till pensling
Rör socker och smör poröst, blanda ner ägget. Rör ner mjölken och smula i jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop degen och låt jäsa i 1h. Knåda och kavla ut degen till tre runda plattor. Sporra ut 8 snibbar ur varje platta. Klicka på fyllningen. Rulla ihop snibbarna och forma dem till gifflar. Lägg gifflarna på en plåt och låt jäsa i ca 40 min.
Grädda i 250 grader i ca 5 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar