lördag 15 april 2017
Citrontagliatelle med pilgrimsmusslor
Citrontagliatelle med pilgrimsmusslor
5 portioner
500g färsk pasta
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
2 knippor grön sparris
1 citron
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
ca 20 pilgrimsmusslor
smör
sal & peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj och ansa sparrisen. Fräs lök och chili i smör tills löken är mjuk. Lägg i sparrisen och stek någon minut. Riv citronskalet. Pressa citronen och blanda ner med lökblandingen tillsammans med vinet och grädden låt sjuda. Koka pastan enligt anvisningar på paketen och samtidigt kryddar och steker du pilgrimsmusslorna. Blanda pastan med såsen, citronskalet och pilgrimsmusslorna och servera omedelbart.
Etiketter:
matlagning,
skaldjur,
snabblagat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar