måndag 10 april 2017

Kycklingpaj


Kycklingpaj
5 portioner
pajdeg:
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk timjan
125g kallt smör
2 dl grädde
fyllning:
tärnat kött från en kyckling
1 pkt bacon
1 purjolök
25g smör
2 msk torr sherry
1.25 dl hönsbuljong
1.25 dl vispgrädde

Blanda pajdegen och låt den dela i kylen. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs kyckling och bacon. Strimla purjolöken och tillsätt den och smöret till kyckling och bacon. Blanda ner övriga ingredienser och låt koka upp. Lägg fyllningen i botten av en pajform. Kavla ut degen till 2cm tjocklek. Tryck ut rundlar som är 5cm i diameter. Lägg rundlarna över fyllningen. Pensla med grädde. Grädda i 20min tills pajdegen är gyllene.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar