fredag 2 december 2016

Pumpakaka

Iden att göra pumpakaka istället för morotskaka kommer från Bara en kaka till.

Pumpakaka
3 ägg
2.75 dl socker
0.25 dl brun farin
4 dl vetemjöl
1.5 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1.75 dl solrosolja
5 dl råriven pumpa 
smör och ströbröd till formen
Frosting
100 g smör
150 g cream cheese
0.75 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl florsocker
Finrivet skal av en lime


Sätt ugnen på 150C. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, och blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Vänd ner dem i äggsmeten och tillsätt solrosolja och pumpan. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min.

Låt kakan svalna. Vispa samman alla ingredienser till glasyren med en elvisp så att det blir krämigt, och bred över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar