fredag 9 december 2016

Gnocchi med ugnsstekta grönsaker



Gnocchi med ugnsstekta grönsaker
4 portioner
500 g färsk gnocchi 
1 vitlöksklyfta
En stor klick smör
2 dl crème fraiche 
0.5 kruka persilja
0.5 kruka basilika
100 g ost
Salt och peppar
Mandelspån
Ugnsstekta grönsaker:
250 g körsbärstomater
1 fänkål
1 röd paprika
4 st små rödlök
1 spetskål
1 citron 

Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödlöken. Skär fänkål, paprika och rödlök i bitara bitar. Skär spetskålen och citronen i fyra klyftor. Lägg de skurna grönsakerna och körsbärstomaterna på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 15-20 min.

Hetta upp stekpannan igen med lite smör. Hacka vitlök och lägg i pannan och tillsätt den färska gnocchin och rör runt i några minuter.  Stek tills gnocchin har fått fin färg. Hacka persilja och basilika grovt. Lägg kryddorna i pannan och rör runt. Tillsätt creme fraiche och osten och rör runt. Salta och peppra efter smak. Strö över mandelspån vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar