söndag 4 december 2016

Pumpabullar

Bara en kaka till tipsade om att ha pumpa i sitt bröd och det ville jag testa.

Pumpabullar
ca 16st
12g jäst 
6 dl kallt vatten
1 msk rapsolja
2 tsk salt
2 dl grovriven pumpa (t ex Butternut)
0.5 tsk nymald svartpeppar
0.5 msk hel kummin
0.25 dl linfrön
1 dl pumpakärnor 
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
5 dl dinkelmjöl

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vatten. Mortla kumminen grovt. Tillsätt resten av ingredienserna till degspadet och rör tills degen blir klumpfri. Låt jäsa i ca 3 timmar, dra i degen med jämna mellanrum.

Sätt ugnen på 250 grader. Baka ut degen till bullar och lägg på en plåt.  Låt jäsa i ytterligare 30 min,

Sänk ugnsvärmen till 225 grader, och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar