lördag 12 november 2016

Pasta med kyckling, citron och timjan


Pasta med kyckling, citron och timjan
4 portioner
smör 
750 g kycklingfiléer, tärnade 
1 gul lök, hackad 
3 vitlöksklyftor, hackade
salt och svartpeppar 
2 msk vitvinsvinäger 
1 tsk torkad timjan 
skalet och saften av 1 citron 
5 äggulor 
3 dl vispgrädde 
1,5 dl riven parmesanost 
Valfri sorts pasta, gärna lite större modell

Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och fräs kycklingtärningarna tills de börjar få färg. Tillsätt lök och vitlök. Sänk värmen och stek vidare tills löken mjuknat. Häll på vinägern, salta, peppra och höj värmen tills vinägern kokat in. Vispa samman äggulor, grädde och parmesan. Blanda ner citronskal och timjan i kycklingen och häll över gräddblandningen och rör tills det tjocknat. Servera med pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar