lördag 12 november 2016
Pasta med kyckling, citron och timjan
Pasta med kyckling, citron och timjan
4 portioner
smör
750 g kycklingfiléer, tärnade
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
salt och svartpeppar
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk torkad timjan
skalet och saften av 1 citron
5 äggulor
3 dl vispgrädde
1,5 dl riven parmesanost
Valfri sorts pasta, gärna lite större modell
Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och fräs kycklingtärningarna tills de börjar få färg. Tillsätt lök och vitlök. Sänk värmen och stek vidare tills löken mjuknat. Häll på vinägern, salta, peppra och höj värmen tills vinägern kokat in. Vispa samman äggulor, grädde och parmesan. Blanda ner citronskal och timjan i kycklingen och häll över gräddblandningen och rör tills det tjocknat. Servera med pastan.
Etiketter:
kyckling,
matlagning,
snabblagat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar